2010-01-07 09:35:21• hírek • Szatmar.ro

Nem az esélyesek napja volt

Casteu lábát törte, Peterhansel az elsőről a tizedik helyre esett vissza.

A Copiapo és Antofagasta közötti 483 kilométeres ötödik szakasz volt a 31. Dakar rali eddigi leghosszabb és legnehezebb szakasza, amely igen komoly vezéráldozatot követelt.

A nap vesztese Gyenes Mani tavalyi csapattársa, a francia David Casteu volt, aki a második helyen kezdte a napot az összesített tabellán, ám egy bukást követően eltörte a lábát és kénytelen volt feladni a versenyt. Hetedik Dakarja során először. Bukásának haszonélvezője honfitársa, Ciryl Despres volt, aki szerdán a második lett a chilei Lopez Contardo mögött, ám összetettben 37 perces előnyre tett szert a dél-amerikai és 44 perces előnyre a portugál Rodrigues előtt.



Nehéz volt a Copiapo és Antofagasta közötti szakasz fotó: dakar.com


Az autósoknál is volt egy nagy vesztes a kilencszeres Dakar-győztes Stephane Peterhansel személyében. Mr. Dakar a nap előtt még az élen állt az összesítettben, ám technikai problémák miatt másfél órát veszített, csak 33.-ként ért célba, míg az összetett tabellán a tizedik helyre esett vissza. Az ötödik nap totális Volkswagen-fölényt hozott, hisz az első három helyezett, az amerikai Mark Miller (aki életében először nyert szakaszt), a spanyol Carlos Sainz és a katari Nasszer al-Attiyah egyaránt a wolfsburgi autógyár gépeivel versenyez. Összetettben az a Sainz állt az élre, aki korábban nyert már rali-világbajnokságot, ám szakaszt az idei Dakaron még nem. Előnye négy perc al-Attiyah és kilenc Miller előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: